חומוס גזר טעים ברמות אז הבנתי שאתן לא יכולות להתאפק והאמת שגם אני לא כי זה מתכון מושששלם! יש לי חברה שחזרה מגרמניה לאחרונה וסיפרה לי על המבחר העצום של סוגי החומוס שמוכרים שם: יש חומוס דלעת וחומוס סלק, חומוס רגיל ועוד ועוד ועוד מה שגרם לי ישר להיכנס למטבח ולנסות להכין גירסא משלי עם טוויסט של צבע וטעם. ✅ללא גלוטן ✅ טבעוני ✅ ללא סוכר ✅ עשיר בחלבון ✅ קל לעיכול ✅ תורם לתחושת שובע ✅ עשיר בוויטמינים
מה צריך?
1 קופסת שימורים חומוס גרגירים
2 גזרים גדולים כתומים חתוכים לפרוסות
1/3 כוס טחינה גולמית
1 כף שמן זית
3-4 כפות ממי בישול של החומוס והגזר
2 שיני שום
מיץ לימון לפי הטעם
מלח פלפל לפי הטעם, חצי כפית כמון, חצי כפית פפריקה
איך מכינים?
ממלאים סיר גדול עם מים פושרים מכניסים את פרוסות הגזר וקופסא (מסוננת ממים) של גרגירי החומוס למשך שעתיים
סוגרים את האש ומניחים לסיר להתקרר (חשוב לטחון את החומוס כשהוא קר ולא חם)
לוקחים קערה ומעבירים חצי כוס של מי הבישול ושמים במקרר. מסננים את הגזר והחומוס.
מעבירים למעבד מזון: את החומוס הגזר ואת כל המרכיבים ויש לכן חומוס מהסרטים. *מי שרוצה להשקיע ממש אפשרי קודם כל לטחון את החומוס והגזר עם מי הבישול פעם ראשונה ואז להוסיף את כל המרכיבים ולטחון שוב- זה מביא את המרקם למחוזות אחרים!
Comments