לביבות זוקיני שאולי בכלל כדאי שאקרא להן לביבות ירק. תסתכלו בתמונה ותחליטו בעצמכן.
קלות להכנה עם 5 מרכיבים בלבד סופר טעימות ומשתלבות עם כל ממרח שתרצו.
רק בקשה אחת - את הזוקיני לא לגרד דק מדי כדי שלא יהפכו לעיסה (הכוונה בדק מדי למשל זה לא לגרד בפומפייה בחלק הדק, זה יהפוך את הלביבות האלו לעיסה כי אין ביצים שיחזיקו את הלביבות)
מה צריך?
שמן זית לשימון התבנית
3 זוקיני עם הקליפה מגוררים גס
2 גזרים מגוררים גס
בצל סגול קצוץ דק
5 כפות קמח חומוס / עדשים כתומות
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
לציפוי: קמח חומוס/שקדים בקערה
איך מכינים?
מחממים תנור למצב אפייה ב 200 מעלות / נינג׳ה על מצב bake.
סוחטים את הזוקיני לניקוז הנוזלים העודפים (זה חשוב במיוחד והכרחי אני סוחטת אותם בתוך מגבת מטבח),אחרת תזדקקו לתוספת של קמח מעבר לכמות הנקובה.
בקערה נניח את הזוקיני,הגזר, בצל סגול, פטרוזיליה, נוסיף את כל שאר המצרכים ונערבב עד שכל הקמח נטמע בירקות ( יש להימנע מערבוב יתר שהזוקיני לא יגירו יותר מדי נוזלים) ויוצרים לביבות.
את הלביבות נצפה במעט קמח חומוס כדי שנקבל מעטפת קשה מבחוץ ונימוחה מבפנים.
מסדרים את הלביבות על נייר אפיה משומן קלות עם כף או ביד כמו בסרטון.
מכניסים לתנור עד השחמה למשך בערך 40 דקות ( אחרי 25 דקות אם הצד התחתון השחים הופכים את הלביבות )
כשהלביבות משחימות היטב מוציאים מהתנור וטורפים!
Comments