top of page

לזניית כרוב

עודכן: 16 ביוני 2023


ביום שמש בסוף פברואר חשקה נפשי בנחמה אמיתית.

כמה שאני אוהבת כרוב ממולא ברוטב אדום וכמה שאין לי זמן וסבלנות לגלגל.

פתאום קפצה למוחי מחשבה: תעשי שכבות במקום מגולגלים וכך נוצרה לה לזניית הכרוב הראשונה שלי.

כל כך קלה להכנה וכל כך טעימה.

לזניית כרוב אורז ועדשים.

✅ללא סוכר ✅טבעוני✅ללא גלוטן ✅מקור לחלבון ✅קל לעיכול✅קל ומהיר להכנה

מה צריך?

1 כרוב גדול אני משתמשת במלפוף ( כרוב ערבי) ואז הוא שטוח לא מסתבכים הגזע אבל מה שיש גם טוב.

למילוי:

1 כוס אורז עגול שטוף היטב ומושרה קלות

1 כוס עדשים ירוקות/ חומות מבושלות ( לא חובה) אבל מוסיף

2 כפות שמן זית

2 בצלים לבנים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות 

רסק עגבניות קטן

3 שיני שום כתושות

עגבניה קצוצה דק

כוס ירוקים: פטרוזיליה/ כוסברה/ נענע/עלי סלרי/שמיר

תבלינים:

חצי כפית פלפל שחור

כפית כמון, כפית פפריקה, כפית שטוחה מלח

לרוטב עגבניות:

3 שיני שום כתושות

2 רסק עגבניות קטן

3 כפות שמן זית

כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור

ליטר מים חמים

איך מכינים?

1.נטגן הבצל עד הזהבה, נוסיף את הרסק, התבלינים והאורז ונטגן קלות ל5-6 דקות נוספות.

2. במקביל נחתוך את הכרוב בצדדים כדי לקבל ריבועים ישרים / בדיוק כמו בכרוב ממולא נסיר את הגזע ונפריד את העלים. נעביר למים רותחים עד שעלי הכרוב מתרככים ונהיים קלים לעבודה

3. בקערה נערבב את האורז  החם עם עדשים, עשבי התיבול עגבניה קצוצה ושום כתוש ונערבב היטב ( זה הזמן לראות שלא חסר מלח פלפל ושהטעמים טובים)

4.נסדר את הלזניה :

נשמן את תבנית הפיירקס,

נסדר בצפיפות עלי כרוב בשכבה טובה ועבה

מעל נמזוג את האורז בנדיבות

ונשקה ב1/3 מרוטב העגבניות

נסדר שוב עלי כרוב מעל

ולבסוף נשקה את כל התבנית עם רוטב עגבניות עד לכיסוי קל של הכרוב העליון.

5. נעביר לתנור מכוסה על 180 מעלות לשעה,

ואז  ללא כיסוי , למכת חום גבוה (230 מעלות)  עד השחמה של הכרוב.

6.אם במהלך הזמן הזה חסר רוטב למעלה תשקו מהרוטב שנשאר או תכינו רסק עם מעט מים רותחים ומלח ותשפכו מעל.

7.בתיאבון !

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page