top of page

לחמניות כוסמין במילוי

עודכן: 1 ביוני 2023

לחמניות כוסמין מלא במילוי ירוקים של חורף שכולן וכולם יכולים להכין ,הבצק פשוט להכנה אבל חובה להרגיש אותו,לתת לו אהבה וחום בימי החורף הקרים ולבדוק שהוא גמיש ולח.

הירוקים חייבים להיות טריים עם ריח של אדמה והשילוב של הכוסמין, הירוקים והסומק מחממים את הנשמה.

✅טבעוני ✅ללא סוכר ✅קל לעיכול ✅תורם לתחושת שובע ✅עשיר בוויטמינים ✅מהדורת חורף

לחמניות כוסמין במילוי ירוקים וסומק

מתכון ל40 לחמניות

ללחמניה: 98 קלוריות, 4 גרם חלבון

מה צריך?

לבצק -

1  קג קמח כוסמין מלא 100%

1  כף מלח

1  כף סילאן

620-650  מל מים חמימים

10 גרם שמרים יבשים

למילוי -

מעט שמן זית

2  בצלים קצוצים דק

חופן גדול של ירוקים :

מנגולד רק העלים בלי הלבן, צרור עלי זעתר טריים ללא הגבעולים, קופסא שלמה עלי תרד ללא הגבעול, תימין ועוד מה שבא( חוביזה , עלי סלק )

2  כפות סומק

מלח פלפל

איך מכינים?

נכין את הבצק: 

לקערת מיקסר נכניס את כל הרכיבים לפי הסדר בעירבול איטי למשך 10 דקות. הבצק אמור להיות לח ודביק ואם חסר מים כל פעם להוסיף מעט.

מכסים בניילון נצמד או מגבת לחה ומניחים במקום חמים לשעה -שעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.

נכין את המילוי: 

נזלף מעט שמן זית במחבת רחבה ומעט עמוקה ונוסיף את הבצל הקצוץ עד הזהבה. נוסיף את כל הירוקים קצוצים דק, מלח ופלפל, נערבב קלות ונמשיך לאדות עד שהעלים יצטמקו ונכבה את האש.

נוסיף סומק, נערבב ונעביר למסננת על מנת שהנוזלים יצאו.

נחמם תנור ל180 מעלות עם קערת מים רותחים בתחתית התנור כדי שיהיה לבצק לח ונעים.

ניצור 40 כדורים שווים, נשטח כל כדור ונמלא במילוי.

הברשה במעט שמן זית, שומשום למי שרוצה

נכניס לתנור ל15-20 דקות ויש לנו את זה

בתיאבון!

Yorumlar

5 üzerinden 0 yıldız
Henüz hiç puanlama yok

Puanlama ekleyin
bottom of page