top of page

מאפינס שטוח של בננה וחמאת בוטנים

שלושה מרכיבים

5 דקות עבודה- לערבב ולתנור.

בשנים האחרונות יש המון שיח על צמב״ז ( צמצום בזבוז מזון),בזבוז מזון הוא בעיה עולמית הגורמת לנזקים חברתיים, כלכליים וסביבתיים הפוגעים בכולנו. בישראל מושלכים מידי שנה כ־2.5 מיליוני טונות של מזון - לפחות מחצית מהכמות ראויה למאכל.

אז בלי לבאס יותר מדי בגינונים מקדימים כל פעם שליבי נכמר על בננות רגע לפני הפרידה שלהן מהעולם אני מכינה מאפינס שטוחים,

כאלו שחוטפים ליד הקפה או זורקים בשקית ויוצאים עם הקטנים לגן המשחקים.

מה יותר כיף לתת לילדים מאפה בלי סוכר , בלי שמן ובלי גלוטן. ככה פשוט ככה טבעי ככה בריא.

מאפינס שטוח של בננה וחמאת בוטנים.

✅טבעוני  ✅ללא גלוטן  ✅ללא סוכר ✅קל ומהיר להכנה✅ללא שמן ✅עשיר בויטמינים ומינרלים

מה צריך?

3 בננות קטנות או 2 בינוניות בשלות

1 כוס קמח שקדים

1 כף גדושה חמאת בוטנים טבעית

לקישוט והמתקה-

קוביות שוקולד מריר חתוך / שוקולד ציפס

איך מכינים?

1.מועכים את הבננות

2.מערבבים עם קמח שקדים וחמאת בוטנים

3.מסדרים על נייר אפייה עם כפית

4.מעבירים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך חצי שעה או עד שהמאפים מתנתקים מהתבנית בקלות ושחומיםבתחתית .

( כל עוד קשה לנתק אותם הם לא מוכנים)

5.בתיאבון!

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page