פוקאצ׳ה טבעונית מקמח כוסמין ועדשים כתומות
מה צריך?
לבצק:
3 כוסות כוסמין לבן
1 כוס קמח עדשים כתומות
3 כפיות שמרים יבשים
2 כפות שמן זית
כפית מלח
1.5 כוסות מים פושרים חמימים
איך מכינים?
לערבב ביחד קמח ושמרים כמה דקות
להוסיף שמן זית , מים ומלח בסוף לעבד היטב ל10 דקות בדיוק עד שמתקבל בצק.
לכסות במגבת להתפיח לשעה לפחות.
כעבור שעה לרדד את הבצק ,להבריש בשמן זית לשים תוספות ולהתפיח לעוד 45-60 דקות עם התוספות.
תוספות:
בגדול כל מה שבא ויש במקרר!!
במחבת טפלון עם מעט שמן זית טיגנתי פרוסות בצל, פלפל, 2 סוגים של דלעת , קייל וזוקיני לאחר שהתקררו לסדר על הפוקאצ׳ה ולהוסיף עגבניות שרי, עגבניות מיובשות , זיתים, רוזמרין וטימין , מלח גס ופלפל שחור גרוס.
אפייה:
מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות לכ-20 -25 דקות, מתיזים עט מים עם שפריצר (המים ייצרו קרום פריך) בתחילת האפיה ובאמצע.
ערכים לבצק:
כל המסה (יוצאת כמות גדולה) מכילה 2,455 קלוריות, 113 גרם חלבון.
אם מחלקים ל-25 ריבועים שווים ערך ריבוע הינו 100 קלוריות ו-4.5 גרם חלבון.
コメント