פלפלים ממולאים
✅טבעוני ✅ללא גלוטן ✅ללא סוכר ✅קל ומהיר להכנה✅עשיר בויטמינים ומינרלים
למילוי:
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ קוביות דק
1 כוס אורז פרסי
1 כוס עדשים ירוקות מוכנות
1 עגבניה בשלה מרוסקת
כל הירוקים (חופן) קצוצים דק:
שמיר, פטרוזיליה , כוסברה, נענע, .
1 כפית כוסברה יבשה ( לא חובה)
1 כפית גדושה מלח
פלפל שחור טחון
.
לרוטב:
2 כוסות מים
1 רסק
2 כפות שמן זית
1 כפית מלח
.
4-5 פלפלים בכל הצבעים ( כמה שיותר קטנים)
1 קישוא חתוך גס
1 תפוא חתוך לפרוסות עבות
.
איך מכינים?
1.מטגנים את הבצל עד להזהבה עם 2 כפות שמן זית
2.נערבב היטב את כל חומרי המילוי: אורז , עדשים, חופן ירוקים, עגבניה מרוסקת , מלח פלפל
3. נמלא את הממולאים ( לא דחוס ) 7/8 ונסדר בסיר מתאים לצפיפות ונכסה עם המכסים .
4. בין לבין נקבע עם קישוא ותפוח אדמה על מנת שהממולאים לא יזוזו.
5. בקערה נערבב את כל חומרי הרוטב ונזלף בזהירות מעל
מעל הממולאים, נכסה את הסיר ונביא לרתיחה .
6.נבשל על אש נמוכה בינונית למשך שעה.
7.נעביר לתנור שחומם מראש לחום עליון על 220 כדי שיקבלו צבע שחום למעלה.
בתיאבון!
Yorumlar