top of page

חומוס שעועית לימה



למה שעועית לימה? גם כי אני כל כך אוהבת לגוון וגם כי הערכים התזונתיים שלה פשוט מעולים.

ההכנה לא דורשת הרבה עבודה אבל המון סבלנות ואהבה כי איך הולך הסלוגן? חומוס עושים באהבה או שלא עושים בכלל😉.

✅ללא גלוטן ✅טבעוני✅ללא שמן ✅עשיר בחלבון ✅קל לעיכול✅תורם לתחושת שובע


מה צריך?

חבילה שעועית לימה

עלי מרווה( לא חובה)

4 כפות טחינה גולמית

4 קוביות קרח

3 שיני שום כתושות

מיץ לימון מ-2 לימונים

מלח לפי הטעם

.

איך מכינים?

1.משרים את השעועית למשך 12-24 שעות במים קרים ( במהלכם מחליפים את המים פעמיים)

2.אם בא לכם תרפיה מעולם אחר -אחרי ההשריה תסירו את הקליפה השקופה ותפרקו אותה מהשעועית - זה נותן מרקם אחר לגמרי וזה ממש מרגיש כמו חמאה . לא חובה אבל מומלץ. זה גם כיף עם הילדים.

3.מסננים ומעבירים לסיר עמוק עם שפע של מים רותחים עלה מרווה ומבשלים כשעתיים עם מכסה פתוח על אש בינונית

*חשוב: במהלך הרתיחה משתחררים הגזים ויש קצף לבן , יש להסיר אותו כל פעם על מנת שלא יגלוש.

3.לאחר כשעתיים כשהשעועית מתפרקת מעצמה מסננים מהמים במסננת דקה  ומניחים בצד שתתקרר.

4.בקערה נפרדת נכין את הטחינה: 4 כפות טחינה גולמית,קרח , מיץ לימון, כפית מלח, ושיני שום כתושות ומערבבים היטב עד למרקם אחיד.

5.נערבב את השעועית עם הטחינה המוכנה וזהו.. תוך כדי הערבוב השעועית כבר מתפרקת .

6.נסדר בצלחת, מעל פלפל שחור גרוס, בצל סגול פטרוזיליה ושמן זית איכותי.

יש לכן חומוס שעועית לימה אוורירי, מזין וקל לעיכול.



bottom of page