לפני שמישהי חושבת להשתלח בי על זה שקראתי לממרח האלוהי הזה חומוס שקודם תכין ואז תבין שזה פשוט מזכיר חומוס על אמת.
בתור טבעונית שמטורפת על חומוס החלטתי לנסות ולשחק קצת בטעמים ומרקמים ולהגיע למשהו שיזכיר לי חומוס תוך שמירה על כמות חלבון נאותה אבל עם פחות שומן, טעים אבל פחות כבד .
אז ניסיתי, שיניתי , טעמתי ותיקנתי עד שהגעתי למרקם הרצוי והכי חשוב טעים ומשביע.
✅ ללא גלוטן ✅ טבעוני ✅ ללא סוכר ✅ עשיר בחלבון ✅ קל לעיכול ✅ תורם לתחושת שובע
מה צריך?
כוס אפונה קפואה
כוס וחצי עלי תרד שטופים
חופן אגוזי מלך
כף שמן אגוזי מלך ( אם אין אפשר להחליף לשמן זית אבל זה לגמרי משדרג)
2 כפות שמן זית ( מי שרוצה להפחית אפשר גם עם כף)
מיץ מחצי לימון
כפית שטוחה מלח
1 שן שום
כפית גדושה של תבלין דואה שזה תערובת תבלינים מצרית( זה מה שמעניק לזה את הטעם המזרחי ואין לוותר עליו )
איך מכינים?
מרתיחים סיר עד שהמים מבעבעים ומוסיפים כוס אפונה קפואה ל- 7 דקות בלבד .
מסננים ומעבירים למעבד מזון חזק ביחד עם כל שאר המרכיבים: עלי תרד, שמן זית, שמן אגוזי מלך, מיץ לימון, אגוזי מלך, שן שום, מלח ודואה.
מעבדים היטב עד למרקם ממש משחתי (כמו חומוס). אני השתמשתי גם בנינג'ה וגם במג'מיקס והנינג'ה ניצח לגמרי ( בערך 4 דקות עיבוד) ממש חשוב לטחון את זה למרקם חלק ולא גושי זה ממש משנה בטעם!
מורחים על צלחת מפזרים מה שבא: צנוברים/ פטרוזיליה וכו' בתיאבון!
Comments