חומוס עדשים כתומות
תוספת חלבון מושלמת לסנדוויצים , לארוחת צהריים ואפילו עם וירקות .
כמה פשוט ככה טעים ובלי תחושת נפיחות.
מה שכל כך כיף בעדשים כתומות שאין צורך בהשריה ובבישול ארוך , הן עשירות בחלבון ומשתלבות עם טעמים שונים ומגוונים.
אז עוד מתכון עשיר בחלבון , קליל והכי טעים שיש :
✅ללא גלוטן ✅טבעוני ✅ללא סוכר ✅עשיר בחלבון ✅קל לעיכול ✅ללא שמן
מה צריך?
2 כוסות עדשים כתומות שטופות היטב
3/4 כוס טחינה גולמית
3 פלפלים אדומים
מיץ מלימון בינוני
2 שיני שום
תבלינים: חצי כפית פפריקה, רבע כפית כמון , מלח ופלפל.
איך מכינים?
לקלות את הפלפלים שלמים בתנור/נינג'ה עד שמשחימים ,לצנן מעט ולחתוך לרצועות.
לבשל את העדשים כ20-25 דקות ( להיזהר מהקצף שגולש לערבב מדי פעם) עד ריכוך מלא ולסנן היטב - חשוב חשוב ממש ללחוץ את כל הנוזלים החוצה אחרת החומוס יצא דליל.
במעבד מזון לשים את העדשים , הפלפלים וכל שאר המצרכים ולעבד למרקם אחיד.
לטעום לתקן טעמים ניתן לשמור במקרר עד 3-4 ימים.
Comments