top of page

ממרח קשיו

עודכן: 1 ביוני 2023

בדיוק לפני שנה השתתפתי בסדנא של ד״ר אורי מאיר צ׳יזיק במרכז להנהגת בריאות ומאז המתכון הזה מלווה אותי קבוע. ניסיתי להכין אותו במספר גרסאות ושידרוגים אבל בסוף בסוף אני תמיד מגיעה למתכון הזה מבחינת הדיוק בטעמים. לאבנה קשיו עשיר בחיידקים פרוביוטיים ,כל כך טעים, בריא והכי חשוב ללא מוצרי חלב וחומרים משמרים.

מה צריך?

2 כוסות ח״פ קשיו טבעי (300 גרם) 220 מ״ל מים פושרים (אם צריך מוסיפים יותר במתינות) 1 כפית מלח (המינימום למלח הוא 2 אחוז ממשקל המים) 1 כפית מי כרוב כבוש (אם יש זה מתניע את ההתססה אם אין לכם מתניע התססה, ניתן להכין בלעדיו, רק לקחת בחשבון שמשך התסיסה יכול להיות ממושך יותר ביום-יומיים נוספים)

איך מכינים?

  1. מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון חזק וטוחנים היטב למרקם כמה שיותר חלק (לי יש נינג'ה וטחנתי את זה 4 דקות). המרקם הוא סופר חשוב ומרקם לא אחיד לא יעשה את העבודה (המרקם הרצוי הוא כמו של טחינה)

  2. מעבירים לקערה ומכסים במכסה לא אטום (אפשר גם בבד וגומיה, אנחנו רוצים שיכנס אויר)

  3. מעבירים את הכלי למקום הכי חמים בבית ומעכשיו מערבבים את התערובת כפעמים ביום. התסיסה הלקטית מתחילה, מגוון חיידקים לקטים יגיעו אל התערובת ויתחילו לזלול ולפרק סוכרים. הדבר הכי חשוב בהכנת הגבינה המותססת הזו הוא הערבוב פעמיים ביום, זה כדי שלא ייווצר עובש או עיפוש.

  4. כעבור יומיים הטעם יתחיל לקבל חמיצות ממש כמו גבינת לאבנה. כשהחמיצות מספקת, זה הזמן להעביר לצנצנת.

  5. לזלף מעל שמן זית (מומלץ מאוד, זה ישמור מפני עיפוש) או תבלינים כמו זעתר סומאק וכו׳...

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page