top of page

כרוב שלם ממולא

עודכן: 1 ביוני 2023

הכל התחיל מזה שחמותי הזמינה אותנו בשבת לחמין ובתוך תוכי קצת התבאסתי כי היא מכינה את החמין הכי טעים שיש וכבר 3 שנים שאני לא אוכלת ממנו בגלל הבשר והעוף.

האופציה של להכין סיר חמין רק לעצמי ירדה מהפרק וכך נולדה המחשבה על המנה.

האמת לא ציפיתי לכזה מבול של תגובות כשהעליתי את הסטורי עם הכרוב וכל פעם שאני מצליחה לגעת, לעורר , להחיות אנשים דרך המטבח שלי אני מתמלאת באנרגיה עצומה!

אז הנה המתכון, כבר מהיום שתוכלו להתארגן ולהספיק להכין לשבת .

כרוב שלם ממולא הגירסא שתשאיר את כולם בשולחן בהלם:

✅טבעוני ✅ללא סוכר ✅קל לעיכול ✅תורם לתחושת שובע ✅עשיר בוויטמינים ✅מהדורת חורף

מה צריך?

1 כוס חיטת פריקי ( ניתן להחליף באורז מלא/ חיטה רגילה/ בורגול וכו)

2 גזרים קלופים

1 בצל חתוך לקוביות

4 שיני שום 

1 עגבנייה אדומה קשה חתוכה לקוביות קטנות

5-6  גבעולי תימין ללא האידרה 

1/2 צרור עלי פטרוזיליה

חופן עלי שמיר

חופן עלי נענע

מלח פלפל

1 כף בהרט 

1 כרוב בינוני

2 כפות שמן למילוי

1  כף שמן לנוזלים

2  כוסות מים מעורבבים עם כף סילאן, כפית גדושה מלח, כפית פלפל שחור.

אופציות לתוספות למי שרוצה לשדרג ולא אכפת מהקלוריות:

ערמונים/ צנוברים/ שקדים פרוסים


איך מכינים?

לפני הכל בודקים שיש לנו סיר שמתאים לכרוב ומתאים לתנור

שוטפים את הפריקי היטב במים קרים ומסננים

מטגנים בצל, שום, גזר עד הזהבה עם 2 כפות שמן זית.

בקערה נערבב הכל: בצל, שום, גזר ,עגבנייה, כל עלי התבלין, מלח פלפל בהרט ואת הפריקי המסונן (בשלב הזה חשוב לטעום ולראות שהטעמים טובים מספיק מלח ופלפל בהרט אם הטעם לא מספיק דומיננטי ועשיר להוסיף עוד)

מורידים מהכרוב את שני העלים החיצוניים ושומרים בצד, נרוקן את הכרוב: נתחיל מהגזע ולאט לאט נרחיב את החור בעדינות וסבלנות ( תכניסו אהבה).

נמלא את הכרוב בתערובת ונכסה את הפתח עם עלי הכרוב ששמנו בצד( ממש נעטוף אותו מלמטה)

משמנים את הסיר קלות , ניתן להניח בתחתית תפוחי אדמה ואת שאריות הכרוב שרוקנו

על זה נניח את הכרוב השלם עם החור כלפי מטה ( חשוב).

מוסיפים לסיר את המים עם הסילאן המלח והפלפל

מכניסים לתנור עם מכסה סגור ואטום למשך שעה בחום של 200 מעלות ואז מנמיכים לחום של 100 מעלות למשך הלילה (בדיוק כמו עם החמין לפני שאתן הולכות לישון תבדקו מה מצב הנוזלים למרות שהכרוב לכשעצמו מפריש נוזלים)

שיהיה בתיאבון ופליז תעדכנו איך יצא שלא אשאר סקרנית

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page