הכרתי את הלחם המדהים הזה וסגולותיו ממאמן ספורטאים מוכשר, האמת? התאהבתי! ערכיו התזונתיים של הלחם יוצאי דופן בקטגוריית הלחמים.
הפשתן מכיל חומצת שומן אומגה 3, מלא בסיבים תזונתיים הנובעים מקליפות זרעי הפשתן והאינדקס הגליקמי שלו נמוך, מה שמיטיב עם ערכי הסוכר וגם שומר על שובע ממושך יותר.
הלחם דל פחמימות, פחות מפחמימה אחת לפרוסה ועשיר בחלבונים וסיבים תזונתיים ללא תוספת סוכר.
מה צריך?
מתכון:
תבנית אינגליש קייק
לחתוך ל15-16 פרוסות
55 קלוריות בערך לפרוסה( אם מוסיפים גם סילאן וחלב)
מצרכים:
1/2 כוס זרעי פשתן שלמים
2/3 כוס זרעי פשתן טחונים
1 שקית אבקת אפייה
2/3 כפית מלח
2 כפות זרעי צ'יה
3 ביצים בטמפרטורת החדר
2 כפות שמן
1 כף סילאן או כמות שוות ערך של ממתיק
1/2 כוס מים או חלב( אני השתמשתי בחלב סויה של the bridge) לדעתי אפשר גם חלב שקדים- לא ניסיתי..
איך מכינים?
מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית אנגליש קייק בנייר אפייה.
מערבבים בקערה את שני הסוגים של זרעי הפשתן, אבקת האפייה, המלח והצ'יה.
מקציפים את הביצים עד שמתקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים את השמן תוך כדי הקצפה ולאחר שהוא נבלע מוסיפים את הסילאן. לאחר שהסילאן נבלע בתערובת מוסיפים את החלב או המים.
מוסיפים את התערובת היבשה וממשיכים להקציף עד שנוצרת תערובת אחידה.
יוצקים את הבלילה לתבנית. אופים 30-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
מחלצים מהתבנית ופורסים רק לאחר צינון מלא של הלחם.
חשוב לשים לב:
למרות כל היתרונות , הפשתן מכיל אחוזי שומן גבוהים לכן חשוב להגביל צריכה ולאכול במידה!
הלחם עתיר בסיבים לכן רצוי לשתות המון מים במהלך היום.
Comments