לחם שיפון וכוסמין שכל אחת יכולה להכין בקלות.
מה צריך?
2.5 כוסות מדידה כוסמין לבן
1.5 כוסות מדידה שיפון מלא
250 מ״ל מים פושרים חמימים
2 כפות שמן זית
2 כפיות מלח
כפית סוכר חום
11 גרם ( שקית )שמרים יבשים
תוספות:
גרעיני חמניה/ דלעת/ רוזמרין ומלח גס/ אגוזי לוז/ אגוזי מלך/ עגבניות מיובשות/ זיתים
איך מכינים?
מערבבים במיקסר את הקמח (ממליצה לנפות לפני), המלח, השמרים והסוכר.
מוסיפים את שמן הזית ומתחילים ללוש.
מוסיפים את המים בהדרגה וממשיכים ללוש 10 דקות ( חשוב חשוב! ) הבצק צריך להיות רך וקצת דביק לכן חשוב להכניס מים בהדרגתיות עד למרקם הרצוי.
מוסיפים את התוספות שבחרנו וממשיכים ללוש עוד דקה.
התפחה ראשונה: מרימים את הבצק , משמנים קלות את הקערה , מכניסים את הבצק חזרה , מכסים בניילון נצמד ומתפיחים לפחות שעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מעבירים את הבצק למשטח נקי או נייר אפייה ולשים ביד דקה נוספת.
התפחה שניה:
בתמונות אתן רואות את ההתפחה השניה בסלסלת התפחה מקומחת קלות בקמח אורז ( מעולה לספיחת נוזלים) וזה מה שיצר את צורתו. ( סלסלת התפחה מיועדת אך ורק להתפחה שניה).
למי שאין סלסלת התפחה:
יוצרים כדור ומקפלים את הבצק כלפי פנים, שיהיה עגול ויפה. מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה מכסים במגבת ומתפיחים עוד 40 דקות.
מחממים תנור ל-230 מעלות.
מפזרים מעט קמח אורז או מלא וחורצים בעזרת סכין חדה חתך לאורך או באלכסון .
אופים בתנור שחומם מראש ל-230 מעלות 10 דקות, מנמיכים את החום ל-200 וממשיכים לאפות עוד 35 דקות עד שמתקשה היטב מלמטה ומלמעלה.
מחכים עד שיתקרר לגמרי ופורסים.
הכנתן? יצא טעים? תייגו אותי!
Comments