top of page

לחם שיפון וכוסמין

עודכן: 1 ביוני 2023

לחם שיפון וכוסמין שכל אחת יכולה להכין בקלות.

מה צריך?

2.5  כוסות מדידה כוסמין לבן

1.5  כוסות מדידה שיפון מלא

250  מ״ל מים פושרים חמימים

2  כפות שמן זית

2  כפיות מלח

כפית סוכר חום

11  גרם ( שקית )שמרים יבשים

תוספות:

גרעיני חמניה/ דלעת/ רוזמרין ומלח גס/ אגוזי לוז/ אגוזי מלך/ עגבניות מיובשות/ זיתים

איך מכינים?

מערבבים במיקסר את הקמח (ממליצה לנפות לפני), המלח, השמרים והסוכר.

מוסיפים את שמן הזית ומתחילים ללוש.

מוסיפים את המים בהדרגה וממשיכים ללוש 10 דקות ( חשוב חשוב! ) הבצק צריך להיות רך וקצת דביק לכן חשוב להכניס מים בהדרגתיות עד למרקם הרצוי.

מוסיפים את התוספות שבחרנו וממשיכים ללוש עוד דקה.

התפחה ראשונה: מרימים את הבצק , משמנים קלות את הקערה , מכניסים את הבצק חזרה , מכסים בניילון נצמד ומתפיחים לפחות שעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מעבירים את הבצק למשטח נקי או נייר אפייה ולשים ביד דקה נוספת.

התפחה שניה:

בתמונות אתן רואות את ההתפחה השניה בסלסלת התפחה מקומחת קלות בקמח אורז ( מעולה לספיחת נוזלים) וזה מה שיצר את צורתו. ( סלסלת התפחה מיועדת אך ורק להתפחה שניה).

למי שאין סלסלת התפחה:

יוצרים כדור ומקפלים את הבצק כלפי פנים, שיהיה עגול ויפה. מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה מכסים במגבת ומתפיחים עוד 40 דקות.

מחממים תנור ל-230 מעלות.

מפזרים מעט קמח אורז או מלא וחורצים בעזרת סכין חדה חתך לאורך או באלכסון .

אופים בתנור שחומם מראש ל-230 מעלות 10 דקות, מנמיכים את החום ל-200 וממשיכים לאפות עוד 35 דקות עד שמתקשה היטב מלמטה ומלמעלה.

מחכים עד שיתקרר לגמרי ופורסים.

הכנתן? יצא טעים? תייגו אותי!

1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Meital
Meital
Mar 12

היי, תודה על המתכון! האם אפשר להכין לחמניות במקום לחם שלם? אם כן, אשמח בבקשה לדעת אם שלבי ההתפחה זהים ומה יהיה זמן האפיה.

Like
bottom of page