top of page

לחם שיפון וכוסמין

עודכן: 1 ביוני 2023

לחם שיפון וכוסמין שכל אחת יכולה להכין בקלות.

מה צריך?

2.5  כוסות מדידה כוסמין לבן

1.5  כוסות מדידה שיפון מלא

250  מ״ל מים פושרים חמימים

2  כפות שמן זית

2  כפיות מלח

כפית סוכר חום

11  גרם ( שקית )שמרים יבשים

תוספות:

גרעיני חמניה/ דלעת/ רוזמרין ומלח גס/ אגוזי לוז/ אגוזי מלך/ עגבניות מיובשות/ זיתים

איך מכינים?

מערבבים במיקסר את הקמח (ממליצה לנפות לפני), המלח, השמרים והסוכר.

מוסיפים את שמן הזית ומתחילים ללוש.

מוסיפים את המים בהדרגה וממשיכים ללוש 10 דקות ( חשוב חשוב! ) הבצק צריך להיות רך וקצת דביק לכן חשוב להכניס מים בהדרגתיות עד למרקם הרצוי.

מוסיפים את התוספות שבחרנו וממשיכים ללוש עוד דקה.

התפחה ראשונה: מרימים את הבצק , משמנים קלות את הקערה , מכניסים את הבצק חזרה , מכסים בניילון נצמד ומתפיחים לפחות שעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מעבירים את הבצק למשטח נקי או נייר אפייה ולשים ביד דקה נוספת.

התפחה שניה:

בתמונות אתן רואות את ההתפחה השניה בסלסלת התפחה מקומחת קלות בקמח אורז ( מעולה לספיחת נוזלים) וזה מה שיצר את צורתו. ( סלסלת התפחה מיועדת אך ורק להתפחה שניה).

למי שאין סלסלת התפחה:

יוצרים כדור ומקפלים את הבצק כלפי פנים, שיהיה עגול ויפה. מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה מכסים במגבת ומתפיחים עוד 40 דקות.

מחממים תנור ל-230 מעלות.

מפזרים מעט קמח אורז או מלא וחורצים בעזרת סכין חדה חתך לאורך או באלכסון .

אופים בתנור שחומם מראש ל-230 מעלות 10 דקות, מנמיכים את החום ל-200 וממשיכים לאפות עוד 35 דקות עד שמתקשה היטב מלמטה ומלמעלה.

מחכים עד שיתקרר לגמרי ופורסים.

הכנתן? יצא טעים? תייגו אותי!

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page