top of page

מאפה שקדים במילוי פטריות ומנגולד

עודכן: 1 ביוני 2023

מאפה שקדים במילוי פטריות ומנגולד הנה מתכון לחג שלא רק שהוא קל להכנה אלא הולך להיות הכוכב של השולחן: בצק עדין ופריך שמקפלים בצורה חופשית, מלית בצל פטריות ומנגולד עם תיבול מעודן של תימין ומוסקט. ✅ללא גלוטן ✅ טבעוני ✅ ללא סוכר ✅ עשיר בחלבון ✅ קל לעיכול.

מה צריך?

לבצק: 1.5 כוס קמח שקדים 1/2 כוס קמח שיבולת שועל מהירת הכנה (אפשר פשוט להכין קמח משיבולת שועל במעבד מזון) 3 כפות קמח עדשים אדומות +2 כפות חלב סויה לא ממותק ( או מים) 4 כפות שמן זית כפית שטוחה מלח הימאליה או רגיל למי שאין 1/3 כוס חלב סויה ( או מים) 1/2 כפית סודה לשתייה + כף חומץ תפוחים + כף חלב סויה ( או מים). למילוי: 3 בצלים 4-5 פטריות גדולות צרור שלם מנגולד כף שמן זית תימין מוסקט מלח פלפל.

איך מכינים?


ללוש את הבצק ביד עד למרקם אחיד: ראשית מוסיפים קמחים ( שיבולת שועל ושקדים) ומלח. בצלוחית נערבב קמח עדשים עם חלב סויה (או מים ) עד למרקם אחיד: התהליך הזה בא להחליף את הביצה, מוסיפים לתערובת הקמחים. מוסיפים את חלב הסויה ושמן הזית וממשיכים ללוש. בצלוחית נערבב את הסודה לשתייה עם חומץ התפוחים והסויה ( תהליך התסיסה גורם לאווריריות במרקם) ללוש היטב למרקם אחיד, לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהכניס למקרר לרבע שעה לפחות בינתיים נחמם תנור ל180 מעלות ונתחיל להכין את המילוי למילוי: להזהיב את הבצל עם שמן זית , להוסיף את הפטריות ואת עלי התימין, מלח פלפל ואגוז מוסקט ( אני מוסיפה בשלב הזה לפני המנגולד על מנת ״לפתוח״ את התבלינים) מוסיפים את המנגולד עד שהכל רך רך, מסירים מהאש ומצננים היטב. מוציאים את הבצק מהמקרר ומסירים את עטיפת הניילון. מניחים את הבצק בין 2 ניירות אפייה על משטח העבודה ובעזרת מערוך פותחים עליו את הבצק (עלה הבצק לא מוכרח להיות ישר ומדויק). מכניסים את המילוי, משטחים, ומשאירים שוליים נקיים לקיפול. מקפלים בעזרת נייר האפייה התחתון מכניסים לתנור למשך 35 -30 דקות עד שהשוליים התחתונים מזהיבים היטב. נותנים למאפה להתקרר היטב אחרת הוא יתפרק, ממליצה כשמתקרר להעביר על רשת צפופה בזהירות בזהירות כדי שלא יקבל רטיבות מלמטה. שאלות: השתמשתי בחלב סויה לא ממותק על מנת להעשיר את הטעם אבל מים בהחלט עושים פה את העבודה ( לא יודעת להגיד לכן על חלב צמחי אחר) המילוי יכול להיות כל מה שעולה על רוחכם , אפילו מתוק עם פירות . הבצק מושלם ברמה פריכה מאוד ולכן חשוב ״להרגיש ״אותו, לגעת בו לפני ההוצאה מהתנור ולבדוק שהתקשה דיו.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page