top of page

מוקפצטופו

עודכן: 1 ביוני 2023

כבר עוד מעט שנה שלא הזמנתי במסעדות נודלס מוקפץ עם ירקות , כמויות השמן, המלח, המונוסודיום והסוכר ששמים במנה אחת במסעדה מקפיץ את הערך הקלורי ל700-900 קלוריות בשקט , שלא נדבר על תופעות הלוואי של הנפיחות והצמא שמגיעים מיד לאחר מכן.

אז משתפת אתכן בגירסא שלי שהיא גם בריאה , גם נקייה מתוספים וגם מופחתת קלוריות ולא פחות טעימה!

מתכון לנודלס מוקפץ עם טופו ( או עוף/דג ):

מה צריך?

ירקות:

חצי כרוב חתוך דק, 4 גזרים חתוכים דק( אני השתמשתי בחצי שקית מוכנה ),3-4 פטריות גדולות, 4 פלפלים חתוכים לרצועות, 4-5 גבעולים בצל ירוק, 5 שיני שום פרוס.( אפשר להוסיף או לגרוע כל מה שבא לכן : קישואים/ ברוקולי וכו..).

טופו:

חבילה טופו ( 300 גרם) חתוך לקוביות ומיובש היטב ( להספיג בנייר סופג / מגבת מטבח)

נודלס :

אני השתמשתי ב3 חבילות נודלס מחיטה ( האמת שהוא טעים בטירוף) סך הכל יוצא 210 גרם , כל חבילה 70 גרם .

לרוטב:

2  כפות שמן זית( אחת לטופו אחת לירקות)

1  כף שמן שומשום

כפית חמאת בוטנים טבעית

1  כף סילאן/ דבש ,

חצי כוס סויה עדיף דל נתרן ( 120 מ״ל)

תבלינים מלח פלפל ואוסף תבלינים לא חובה ( צילי גרוס יבש וג׳ינג׳ר יהיו מושלמים פה)

איך מכינים?

מכינים את הנודלס לפי ההוראות ומניחים במסננת.

את הטופו מקפיצים בנפרד עם כף שמן זית, 2 שיני שום, מלח פלפל והוספתי לקט תבלינים כמו פפריקה כורכום טימין ורוזמרין( לא חובה וממש מעט).

מקפיצים את הירקות לפי הסדר הבא: שמן זית ושמן שומשום, שום, בצל,כרוב,גזר, פלפל , פטריות. מוסיפים את כל הרטבים חמאת בוטנים , סויה סילאן מלח ופלפל שחור גרוס . מקפיצים קלות תוך כדי ערבוב להקפיד לא להקפיץ יותר מדי שהירקות לא יאבדו חיוניות

להוסיף את הנודלס לירקות ולערבב, להוסיף את הטופו ואת הבצל הירוק.

לתקן טעמים ולאכול מהר לפני שיגמר.

הערות:

*הערך הקלורי של כל המנה הינו 2029 קלוריות ואם מחלקים ל4 מנות יפות זה יוצא 508 קלוריות למנה.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page