top of page

פסטה חלבון

עודכן: 1 ביוני 2023

נודלס מוקפץ ארוחת צהריים שסוגרת פינה לחלבון ושמתקתקים בדקות : שמן זית , ירקות מוקפצים שאוהבים, תבלינים ( אני שמה מלח, פלפל שחור גרוס, טיפונת צ׳ילי גרוס יבש בשביל העקצוץ) ופסטה חלבון מעדשים! כיף לי במקסימום ! ואם כבר פסטה אז ביתית, ביחד עם רוטב עגבניות טרי טרי נשאר רק לעצום את העיניים ולדמיין לי שאני יושבת ברומא באיזו איטלקייה פינתית עם כוס יין, מפות לבנות ורעש של מכוניות . וואו כמה שאני מתגעגעת לאיטליה!

מה צריך?

100 גרם קמח סמולינה 50 גרם מים ( אם יוצא ממש יבש להוסיף כל פעם טיפה עד למרקם רצוי )

איך מכינים?

  1. בקערה יוצרים גומה ומוסיפים את המים ומתחילים לערבב בנחישות עם מזלג עד שמתקבלים פירורים

  2. מעבירים למשטח עבודה ומתחילים ללוש את הבצק עד לבצק אחיד. חשוב: הבצק צריך להיות יבש אבל אם הוא לא מתאחד להוסיף מים טיפין טיפין.

  3. לעטוף בניילון נצמד ולהניח בצד ל15 דקות .

  4. מתחילים: מחלקים לכדורים ועל משטח מקומח ( לא לפחד מהקמח!) מתחילים לעבד את הבצק עם מערוך ( הבצק קל לעבודה)

  5. מגלגלים את הבצק וכל הזמן מלטפים אותו בקמח ( גם בין הגלגולים), פורסים לרצועות דקות ומקמחים. בפועל ניתן להכין כל צורה שרוצים: אפילו קרעי פסטה או ספגטי מגולגל - הפסטה יוצאת מושלמת בכל צורה!

  6. מעבירים לסיר עם מים רותחים מומלחים למשך 1-2 דקה לא יותר.

  7. הפסטה מוכנה!לרוטב: עגבניות מכל הסוגים, שום , שמן זית ומלח- מעבירים לתנור על 200 מעלות עד השחמה . מכניסים למעבד מזון עם עלי בזיליקום , פלפל שחור ומלח אם צריך .אני הוספתי גם עלי אורגנו ותימין טריים מהגינה. על מחבת רחבה מאחדים למשך דקה שתיים את הרוטב עם הפסטה.

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
bottom of page