top of page

פסטה תרד ופטריות

עודכן: 1 ביוני 2023

פסטה תרד טבעונית בעבודת יד בציר פטריות ועגבניות מיובשות.

מה צריך?

2  חבילות עלי תרד שטופים ונקיים מהגבעול

500  גרם קמח פסטה

קורט מלח

כפית שמן זית

מים

איך מכינים?

  1. חולטים בקערה עם מים רותחים עלי תרד שטופים ללא גבעול למשך דקה

  2. מסננים ומעבירים מיד לקערה עם מי קרח ומייבשים היטב.

  3. במעבד מזון שמים את העלים עם מים , מלח ושמן זית ( סה"כ נשתמש במסה של 250 מל ) ונעבד היטב למחית נוזלית ואחידה. *הכוונה להוסיף כל פעם מעט מים ולהגיע עד למסה של 250 מל.

הכנת הבצק:

בקערה נשים את הקמח, ניצור גומה ונשפוך את מחית התרד. 

תחילה נעבד עם מזלג עד פירורים ואז נעבור לעבודת הלישה ביד למשך 10 דקות לפחות עד שנוצר כדור בצק אחיד ומבריק. לישת הבצק חשובה מאוד , היא מחזיקה את הבצק ומאפשרת את האלסטיות שלו.

נעטוף את הבצק בניילון נצמד ונעביר למקרר לפחות למשך 30 דקות ( ככל שהבצק ינוח במקרר יותר זמן אפילו ללילה כך הוא יהיה יותר טוב)

רידוד:

  1. מתחילים: מחלקים לכדורים ועל משטח מקומח ( לא לפחד מהקמח!) מתחילים לעבד את הבצק עם מערוך ( הבצק קל לעבודה)

  2. מגלגלים את הבצק וכל הזמן מלטפים אותו בקמח ( גם בין הגלגולים), פורסים לרצועות דקות ומקמחים.

  3. בפועל ניתן להכין כל צורה שרוצים : אפילו קרעי פסטה או ספגטי מגולגל - הפסטה יוצאת מושלמת בכל צורה

  4. מעבירים לסיר עם מים רותחים מומלחים למשך 1-2 דקה לא יותר.

הפסטה מוכנה!

לרוטב פטריות הכי פשוט וקליל :

שמן זית, שום, פטריות מכל הסוגים, חופן עלי תרד, טימין, מלח , פלפל, שחור גרוס ,עגבניות מיובשות וכל מה שבא לכן

להקפיץ היטב ( אני מאדה כל פעם עם ציר פטריות ומוסיפה)

Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
bottom of page