top of page

קדירת ירקות וטופו

עודכן: 1 ביוני 2023

בשבת חורפית כזו שאין כל כך לאן לצאת התחשק לי תבשיל שיעטוף את הבית בריח ואת הבטן באהבה. הכנתי קדירת ירקות וטופו שיש בה הכל והיא כל כך בריאה וטעימה .

מה צריך?

2  כפות שמן זית לירקות+ 1 כף לטופו

בצל קצוץ לקוביות

7-8  שיני שום חצויים

שקית שלמה עלי מנגולד קצוצים

2-3  גזרים חצויים לאורך ולחצי

חצי חבילה של ארטישוק ירושלמי קפוא ( סנפרוסט) או טרי( לא לוותר)

חצי קופסא עדשים מונבטים( לא חייב)

חבילה טופו חתוך לקוביות ( לספוג היטב)

2  סלקים חתוכים לקוביות

שקית אורז מלא ועדשים הכנה מהירה של הרדוף ( זו המצאת המאה המארז הזה של הרדוף)

תבלינים:

מלח, פלפל, ציר בטעם עוף ( או מרק עוף), חצי כפית כורכום, כף סילאן , 3 כפות רכז רימונים, כף סויה , חצי כפית פפריקה מתוקה, רוזמרין, טימין .

איך מכינים?

מקפיצים בשמן זית את הבצל, השום , הגזר , המנגולד, ארטישוק ירושלמי ,עדשים שחורות ( מוסיפים כל ירק לפי הסדר הרשום) כ10 דקות לערך .

בסיר קדירה/שמתאים לתנור, נקפיץ קוביות טופו , קוביות סלק, רוזמרין , טימין מלח ופלפל .

נוסיף לטופו והסלק את הסויה והסילאן ונערבב עד צריבה טובה.

נוסיף את הירקות המוקפצים ואת שקית האורז ונערבב קלות.

נוסיף מים רותחים כ2 אצבעות מתחת לתבשיל ונביא לרתיחה ( ניתן להשתמש בציר ירקות או בטעם עוף)

בכוס נשים מים רותחים עם התבלינים: רכז רימונים, כורכום, פפריקה ,פלפל שחור גרוס - נטעם ורק אז נתקן טעמים ונוסיף מלח לפי הצורך.

נעביר לתנור למשך שעה -שעה וחצי 200 מעלות , לשים לב מדי פעם אם צריך להשקות בעוד מים על מנת שלא יישרף.

Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
bottom of page