בשבת חורפית כזו שאין כל כך לאן לצאת התחשק לי תבשיל שיעטוף את הבית בריח ואת הבטן באהבה. הכנתי קדירת ירקות וטופו שיש בה הכל והיא כל כך בריאה וטעימה .
מה צריך?
2 כפות שמן זית לירקות+ 1 כף לטופו
בצל קצוץ לקוביות
7-8 שיני שום חצויים
שקית שלמה עלי מנגולד קצוצים
2-3 גזרים חצויים לאורך ולחצי
חצי חבילה של ארטישוק ירושלמי קפוא ( סנפרוסט) או טרי( לא לוותר)
חצי קופסא עדשים מונבטים( לא חייב)
חבילה טופו חתוך לקוביות ( לספוג היטב)
2 סלקים חתוכים לקוביות
שקית אורז מלא ועדשים הכנה מהירה של הרדוף ( זו המצאת המאה המארז הזה של הרדוף)
תבלינים:
מלח, פלפל, ציר בטעם עוף ( או מרק עוף), חצי כפית כורכום, כף סילאן , 3 כפות רכז רימונים, כף סויה , חצי כפית פפריקה מתוקה, רוזמרין, טימין .
איך מכינים?
מקפיצים בשמן זית את הבצל, השום , הגזר , המנגולד, ארטישוק ירושלמי ,עדשים שחורות ( מוסיפים כל ירק לפי הסדר הרשום) כ10 דקות לערך .
בסיר קדירה/שמתאים לתנור, נקפיץ קוביות טופו , קוביות סלק, רוזמרין , טימין מלח ופלפל .
נוסיף לטופו והסלק את הסויה והסילאן ונערבב עד צריבה טובה.
נוסיף את הירקות המוקפצים ואת שקית האורז ונערבב קלות.
נוסיף מים רותחים כ2 אצבעות מתחת לתבשיל ונביא לרתיחה ( ניתן להשתמש בציר ירקות או בטעם עוף)
בכוס נשים מים רותחים עם התבלינים: רכז רימונים, כורכום, פפריקה ,פלפל שחור גרוס - נטעם ורק אז נתקן טעמים ונוסיף מלח לפי הצורך.
נעביר לתנור למשך שעה -שעה וחצי 200 מעלות , לשים לב מדי פעם אם צריך להשקות בעוד מים על מנת שלא יישרף.
Comentários