top of page

קיצ׳רי

עודכן: 1 ביוני 2023

אחת מהמנות הטבעוניות שאהובה עלי במיוחד מהמטבח העיראקי - קיצ׳רי!

מנה מדהימה בטעמים ובפשטות שלה שמשלבת ארוחה שלמה ומהווה מקור נפלא לחלבון.

אם לא טעמתם מעולם קיצ׳רי אני מבטיחה לכם שגם אתם וגם בני הבית שלכם הולכים להתאהב במנה הזו.

העיראקים אוכלים את המנה הזו עם ביצת עין מעל או שמנת חמוצה ,אני פשוט אוהבת אותה לצד סלט ירקות קצוץ וחמצמץ.

קיצ׳רי - התאהבות מהביס הראשון

✅צמחוני ✅ללא סוכר ✅טבעוני ✅ ללא גלוטן ✅עשיר בחלבון ✅קל לעיכול ✅עשיר בוויטמינים ✅קל להכנה

מה צריך?

2  כפות שמן

1  כוס אורז פרסי

חצי כוס עדשים כתומות

2.5  כוסות מים

רסק קטן

1  כפית מלח

6-7  שיני שום קצוצות דק

1  כף שטוחה כמון

1  כף שמן

איך מכינים?

שמים את העדשים והאורז במסננת ומערבבים אותם עם היד תוך כדי השטיפה כדי שיתנקו כראוי ומניחים בצד.

לסיר מוזגים את המים ומביאים לרתיחה, מוסיפים מלח , רסק ושמן ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את האורז והעדשים מערבבים , מכסים את הסיר ומבשלים כ15 דקות על אש קטנה.

בינתיים, שמים את השום והשמן במחבת. שמים מעל להבה בינונית ומבשלים 20 שניות, ואז מוסיפים את הכמון ( שלב פתיחת הטעמים)

מערבבים היטב לעוד 20-30 שניות, עד שהשום והכמון מבעבעים( להיזהר לא לשרוף את השום).יוצקים את תערובת השום והכמון ישירות אל האורז והעדשים ומערבבים עם כף עץ.

מבשלים עוד 15 דקות עם מכסה סגורעל אש קטנה ובתיאבון.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page