top of page

קציצות ״דגים״ ברוטב חריימה

מה צריך?

לקציצות-

2 כפות שמן זית

2 בצל גדול חתוך לקוביות

1 חבילה טופו

3 כפות קמח חומוס גדושות

3 כפות קמח שקדים גדוש

3 אצות מהחטיף אצות ( 3 דפים קטנים)

1 כפית שטוחה מלח

1 כפית פפריקה

1 כפית כוסברה יבשה( לא חייב אבל בהחלט מוסיף)

לרוטב-

3 כפות שמן זית

2 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לפרוסות

( לא דקות מדי ולא עבות מדי)

2-3 עגבניות בשלות חתוכות לפרוסות

2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות

2 גזרים חתוכים לרצועות

4-6 עגבניות מיובשות מצנצנת( לא חייב אבל אמאלה איך טעים )

6-8 שיני שום

2 פלפלים חריפים שלמים

צרור שלם עלי כוסברה טריים

1 כף רסק

כוס מים

תבלינים:

1 כף פפריקה מתוקה , 1 כף פפריקה חריפה

מלח פלפל , 1 כף שמן זית ( לפתוח את כולם בשמן- לערבב יחד בקערה )

איך מכינים?

1.נטגן את הבצלים ב2 כפות שמן זית להשחמה ( שהבצל יהיה שחום היטב)

2.במעבד מזון נשים את כל מרכיבי הקציצה כולל הבצל המטוגן ונעבד עד למרקם פירורי

3.נעביר לקערה ועם ידיים מעט רטובות נכין קציצות עגולות קטנות שוות בגודלן.

4.על תבנית אפייה נרסס שמן זית ונכין כ20 קציצות

5.נכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך 25 דקות או עד השחמה( ממליצה להפוך בזהירות כדי שיקבלו השחמה בשני הצדדים)

6.בזמן שהקציצות בתנור נכין את הרוטב.

בסיר רחב מסדרים את כל המרכיבים לפי הסדר הרשום :

שמן זית, תפוחי אדמה , עגבניות, פלפלים ,גזרים,

עגבניות מיובשות , פלפלים חריפים ומטגנים ל5-8 דקות לחריכה.

7.מוסיפים את המים מעורבבים עם כף רסק ותערובת התבלינים ושופכים לסיר .

8.מביאים לרתיחה ומבשלים כ20-25 דקות על להבה בינונית במכסה סגור, טועמים את הרוטב ומתקנים טעמים

9.מוסיפים את הקציצות ( מטמיעים בתוך הרוטב בזהירות )ואת הכוסברה הקצוצה מעל  ומבשלים כ20 דקות נוספות עם כיסוי חלקי.

10.אם נשאר יותר מדי רוטב מרימים את המכסה ומגבירים להבה לכמה דקות נוספות.

11.בתיאבון.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page