top of page

קציצות טבעוניות עם לבבות ארטישוק

עודכן: 1 ביוני 2023

קציצות טבעוניות במילוי לבבות ארטישוק ברוטב חמצמץ

מה צריך?

לקציצות:

1  חבילה של טופו

1  חבילה לבבות ארטישוק קפואים

צרור פטרוזיליה

1  בצל

1  שן שום

3  כפות קמח חומוס

1  כף טחינה גולמית

1  כפית בהרט

1  כפית תבלין קציצות

מלח , פלפל שחור

עלי סלרי

לרוטב:

2  כפות שמן זית

6-7  שיני שום פרוסות

כפית כורכום

2-3  כוסות מים

1  מיץ מלימון

גרידת לימון מחצי לימון

מלח פלפל שחור

2  עלי סלרי יפים


איך מכינים?

במעבד מזון מכניסים את כל המרכיבים של קציצות הטופו מלבד לבבות הארטישוק, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

יוצרים קציצות וממלאים כל קציצות בלבבות הארטישוק.

מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 על נייר אפייה משומן קלות למשך כחצי שעה או עד השחמה טובה.

בזמן שהלבבות בתנור נכין את הרוטב: בסיר לא עמוק נטגן שום , נוסיף את המים עם התבלינים ועלי הסלרי , נתקן טעמים אם צריך ( מי שרוצה יכולה להוסיף מרק עוף טבעי זה משדרג אבל לגמרי אפשר בלי).

מוסיפים את לבבות הארטישוק לרוטב ומבשלים על להבה נמוכה בינונית למשך 40 דקות לפחות.

חשוב: כל הזמן ״להשקות ״ מלמעלה את הקציצות כדי שיספגו את טעמי הרוטב.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page