כל הסגר הזה והמגבלות בחודשיים האחרונים גרמו לי להתגעגע למאכלים שאהבתי ונבצר ממני לאכול אותם .
למטבח הדרוזי, שמור אצלי בלב מקום מיוחד, את עלי הגפן הכי טעימים שאכלתי בחיי מכינה חברתי המופלאה יסמין , שכבר מעל ל 3 שנים אנחנו מתכננות להיפגש במטבח הפרטי שלה לסדנא מדוייקת אבל תמיד כשאנחנו נפגשות זה זיקוקים ושמחות ועלי הגפן המושלמים שלה נדחקים לפינה.
אז עלי גפן אין סיכוי שהיא תדריך אותי בשיחה טלפונית אבל עוד מאכל מופלא וטבעוני מהמטבח הדרוזי זה ״שולבטה״ , אתמול בבוקר הרמתי ליסמין טלפון בבהלה שאני חייבת שהיא תסביר לי איך מכינים את המעדן הזה.
הלוואי שיכולתי להשמיע לכן איך היא ענתה לי, בצהלולים ובהתרגשות ותוך 5 דקות כבר התחלנו לבשל מרחוק . יסמין אהובתי, שיניתי לך קצת את המתכון , כי בכל זאת אצלי השמן מדוד ובטוח עם הידיים שלך זה דליקטס אמיתי , אבל היי, יש פה אלופות בתהליך ירידה במשקל.
הדרוזים אוכלים את השולבטה עם יוגורט וסלט טוב ליד אבל בפועל זו תוספת טבעונית ובריאה מושלמת ליד כל דבר .
מה צריך?
1 כוס בורגול מושרה במים
2 כפות שמן זית
2 בצלים קצוצים
4 קישואים חתוכים לקוביות
קופסא שלמה של mutti
כף גדושה רסק עגבניות
תבלינים .
איך מכינים?
מטגנים בצל ומזהיבים, מוסיפים את הקישואים ומזהיבים , מוסיפים mutti ורסק ומביאים לרתיחה , ממלאים את הפחית של הmutti במים ומוסיפים לסיר .
מוסיפים תבלינים: כף מרק עוף טבעית, כפית בהרט , רבע כפית כמון ,מלח ומעט פלפל לבן.
מביאים לרתיחה, מתקנים טעמים ומבשלים על אש בינונית ( מכסה סגור) כחצי שעה, מערבבים מדי פעם... מוסיפים מים אם צריך.
מסננים את הבורגול , מוסיפים ממש בסוף לתבשיל ומבשלים עוד כ10 דקות על אש נמוכה.
הבורגול אמור לשחות היטב ברוטב.
אני מילאתי בחציל אפוי בתנור, אפשר גם פשוט להוסיף טופו /עוף/ יוגורט או פשוט סלט טוב.
Comments