הבטחה זו הבטחה ולמרות היום והשעה אין מצב שאני מתחייבת ולא מקיימת.
אז קבלו מתכון פחמימתי עשיר בחלבון ומנחם (לא לפחד מפחמימות-זה מיתוס! )שהגיע בדיוק בזמן לפני סוף השבוע החורפי הבא עלינו לטובה
את המתכון הזה קיבלתי ממאומנת מהממת שלי שגרה באילת ולמרות המרחק התבשיל הזה קירב את הלבבות שלנו כאילו בישלנו יחד באותו המטבח,
אני התעקשתי על המתכון,
וכך יצא שבשישי לפני שבועיים הכנו אותו יחדיו באותו הזמן בבתים שונים תוך שהיא נותנת לי הוראות הכנה ברורות.
כמובן שכיאה לחוצפנית שכמוני קיצצתי לה בכמויות השמן ויחד עם זאת התבשיל יצא כל כך טעים שהסיר חוסל במהירות הבזק.
תבשיל תפוחי אדמה וחומוס של שני
לגמרי פיתרון למי שצמחוני/טבעוני ורוצה לשלב תפריט שמכיל גם חלבון וגם פחמימה.
✅טבעוני
✅עשיר בחלבון
✅ללא גלוטן
✅ללא סוכר
✅קל לעיכול
✅תורם לתחושת שובע
✅קל ומהיר להכנה
מה צריך?
3 כפות שמן זית איכותי ( זה לא הרבה לסיר גדול)
5-6 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לפרוסות לא עבות מדי ולא דקות ( באמצע )
1 פחית חומוס שימורים מסוננת היטב
6-7 שיני שום
2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
אופציה: להוסיף פלפל חריף לאוהבי החריף
מים
תבלינים:
מלח פלפל לפי הטעם
2 כפות גדושות פפריקה מתוקה
1 כף שטוחה פפריקה חריפה
1 כפית כורכום
1 כף מרק בטעם עוף טבעי
איך מכינים?
בסיר רחב נזלף כף שמן , נסדר את תפוחי האדמה, השום , והפלפלים ו צרוב למשך 3-5 דקות .
נוסיף את גרגירי החומוס ומים עד לגובה תפוחי האדמה ונביא לרתיחה
בקערה נערבב היטב את השמן עם התבלינים ונשפוך לסיר .
לבשל כ50-60 דקות על להבה בינונית עם מכסה סגור, מדי פעם לערבב ולתקן טעמים.
לבשל עד שקורה הקסם וכל התבשיל מסמיך בעקבות העמילן שבתפוח האדמה (זה פתאום יקרה אז אל ייאוש).
בתיאבון!
댓글