top of page

קובה דלעת טבעוני


✅טבעוני ✅תורם לתחושת שובע

שלב ראשון:

למרק:

3 כפות שמן זית

1 בצל גדול  קצוץ לקוביות

2 כוסות חד״פ דלעת חתוכה לקוביות

(לא גדולות מדי ולא קטנות מדי)

רסק קטן

מיץ מלימון גדול שלם( 4 כפות מיץ)

2 כפיות סוכר חום/קנים, מלח

וליטר וחצי מים ( פחות כוס)

.

1.מטגנים  את הבצל  עד להשחמה ומפלפלים קלות.

2.מוסיפים קוביות דלעת ומטגנים כ7  דק בערך.

3.מוסיפים את המים , הלימון , הרסק והמלח , מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה בינונית עם מכסה חלקי עד שהדלעת מתרככת .

.

שלב שני:

למילוי:

2 כפות שמן זית

2 בצלים בינוניים

9-10 פטריות שמפיניון חומות בינוניות

2 חבילות ( בוואקום) ערמונים קצוצים דק

חופן אגוזי מלך קצוצים דק

חצי כפית מלח פלפל חצי כפית בהרט

.

מקפיצים את הכל לפי הסדר עד השחמה ומניחים בצד להתקרר לחלוטין ! ( חשוב שהמילוי יהיה קר)

בזמן שהמרק מתבשל נכין את הקובות, לא לפני.

.

שלב שלישי:

לקובות :

1.5 כוסות סולת

1 כפית מלח

1 כפית שמן זית

3/4 כוס מים.

.

נערבב בקערה עד קבלת בצק מעט דביק אבל שקל לעבוד איתו.

משטחים את בצק הסולת על כף היד בצורת עיגול דק יחסית, מניחים את המילוי ומתחילים לעטוף ולקבב.

חשוב לעבוד עם ידיים רטובות כל הזמן.

.

מעבירים את הקובות למרק כשהוא רותח עד שהן צפות בערך 40 דקות בלהבה בינונית עם מכסה חלקי.

( הסיר צריך להיות מבעבע)

סוגרים את הלהבה ומחכים חצי שעה עם מכסה סגור.

.

בתיאבון!

bottom of page