top of page

סלט גריסים ואנטיפסטי

תוספת קלילה , משביעה וצבעונית לארוחת צהריים שמשתלבת עם כל מנת חלבון.

✅טבעוני ✅ללא סוכר ✅קל להכנה✅עשיר בויטמינים ומינרלים

מה צריך?

2 כוסות גריסי פנינה שטופים היטב ומסוננים

( ניתן להחליף בקינואה/ בורגול/כוסמת וכו)

4 כוסות מים

1 כפית מלח

1 כף שמן זית

לאנטיפסטי:

2 פלפל אדום חתוך לרצועות

1 זוקיני גדול פרוס לפרוסות

2 בצל סגול פרוס לפרוסות

*אופציה: שומר חתוך לפרוסות

1 כף שמן זית

מלח פלפל

צרור פטרוזיליה קצוצה

מית מ2-3 לימונים

1 כף שמן זית

מלח פלפל שחור גס.

איך מכינים?

1.מחממים תנור ל200 מעלות

2.מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים את הירקות עם זילוף שמן זית ותיבול קל של מלח ופלפל.

3.מערבבים ומעבירים לתנור ל25 דקות או עד השחמה.

4.במקביל מכינים את הגריסים:

בסיר נשים את המים, המלח והשמן ונביא לרתיחה.

5.נעביר את הגריסים , נכסה ונעביר ללהבה

לבינונית-נמוכה למשך כ-45 דקות.

6.בסיום נערבב  את הגריסים בעזרת מזלג ונצנן היטב.

7.נחכה שהירקות והגריסים יגיעו לטמפרטורת החדר ונרכיב את המנה:

בקערה רחבה נשפוך את הגריסים, הירקות, צרור פטרוזיליה קצוצה , לימון, שמן זית מלח פלפל ונערבב היטב.

8.בתיאבון🤗

*ניתן לשמור במקרר עד חמישה ימים

.

.

bottom of page