top of page

קדירה של אורז מלא, עדשים ושלל ירוקים.

✅ללא סוכר ✅טבעוני✅ללא גלוטן ✅מקור לחלבון ✅קל לעיכול✅קל להכנה

מה צריך?

2 כפות שמן זית

1 תפוח אדמה גדול מקולף ופרוס לפרוסות

1 כוס אורז מלא עגול ( שטוף היטב)

חופן ירוקים קצוצים דק:

פטרוזיליה, כוסברה, שמיר ,נענע, גבעול סלרי

1 עגבנייה מרוסקת

1 כף שמן זית

כפית מלח שטוחה

מעט פלפל שחור

1 כוס עדשים ירוקות מבושלות / מוכנות בקופסא

10-15 עלי חסה

לנוזלים:

חצי ליטר מים רותחים

עם 2 כפיות שטוחות מלח וחצי כפית כורכום

מעט פלפל שחור מעל.

.

איך מכינים?

1.בקערה נערבב את כל מרכיבי הקדרה:

אורז מלא, הירוקים הקצוצים, עגבנייה מרוסקת,שמן זית, עדשים ירוקות מבושלות למחצה או מוכנות מקופסא, מלח ופלפל.

נערבב היטב ונניח בצד.

2.בינתיים, נמלא בסיר מים ונביא לרתיחה, כשהמים מבעבעים נוסיף את עלי החסה ונבשל למשך 8 דקות .

3.נעביר את עלי החסה למי קרח על מנת שהבישול ייעצר לכמה דקות ונוציא לייבוש על מגבת מטבח.

4.בסיר קדירה /סיר מיועד לתנור נרכיב את המנה:

נזלף 2 כפות שמן זית,

נסדר את פרוסות תפוחי האדמה בתחתית,

מעל נשפוך את תערובת האורז והעדשים ובין לבין נניח את עלי החסה.

5.מעל נניח עלי חסה נוספים לעיטור, נפזר פלפל שחור גרוס .

6.נשפוך את הנוזלים: חצי ליטר מים רותחים מעורבבים עם מלח וכורכום ונכסה .( חשוב!!!לשים לב שהמים צריכים להגיע לגובה התבשיל ,אם יש יותר מדי נשמור אותם בצד ..)

7.נעביר לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך חצי שעה

8.כעבור חצי שעה ננמיך את החום ל180 למשך שעה וחצי נוספות עד שהתבשיל ממש מתייבש נוצרה מלמעלה

( בין לבין לבדוק שלא חסרים נוזלים ולא נשרף.)

9.אופציה : לזלף לימון שנייה לפני ההגשה- לא חייב:).

בתיאבון🤗


.

.

bottom of page